9. PREPARATIUS ABANS DE LAMINAR EL CASC

Un cop panelat el casc amb el contraxapat marí ja podem iniciar els preparatius abans d'iniciar la laminació del casc amb fibra de vidre i resina epoxi. 
Primer hem de polir tots els cantos del contraxapat, posar els reforços per la cara interna de les juntes, i acabar de perfilar la proa donant-li la forma corba que volem.

Per polir els cantos he usat principalment el ribot elèctric per fer la feina grossa, la radial, i la lijadora de banda. 



Per arrodonir la proa he utilitzat la radial amb paper de lija P60, i posteriorment la roto-orbital per la feina més fina:



Seguidament haurem d'arrodonir les arestes, per poder laminar bé i que no quedin bombolles d'aire al posar-hi la fibra de vidre: 



Ja tenim doncs el barco preparat per començar a cubrir-lo de fibra: 



I ja podem començar a preparar la fibra de vidre amb tires de diferent amplada tal com indica els plànols, per reforçar totes les arestes, la proa, el mirall de popa, les juntes dels contraxapat...




Comencem a posar-hi reforços doncs! 
És una feina relativament fàcil de fer i agraida. Potser la part més complicada és la proa, on hi ha més corbatures.




També hem reforçat el punt del casc on s'hi enganxen els obencs: 


Al mirall de popa, es recomana posar reforços a la part on hi va el timó i les aletes, però també hi tindrem l'escaleta, el motor foraborda... Nosaltres vàrem optar per posar-hi un reforç cobrint tot el mirall:

Comentaris