14. SKEG

 Nosaltres vàrem optar per fer el Skeg de forma diferent a la majoria segons he pogut veure als blogs dels altres constructors.

És una forma més laboriosa de fer-ho però alhora el resultat final és més agraït.

El primer pas va ser fer el model amb fusta, vaig usar el contraxapat marí i fusta de pi, donant la forma segons les cotes dels plànols.








Un cop aconseguida la forma desitjada ho vaig enganxar en una base de fusta i fem una imprimació amb spray de color negre per poder veure més clarament qualsevol irregularitat que corregirem amb massilla de carrossé.






Quan ja ho donguem per bó enganxarem una làmina de fusta contraxapat a la meitat aproximadament, per separar-ho en 2 meitats (no cal que siguin idèntiques). Això ens servirà per poder fer el motlle.
Primerament recobrirem la superficie del model amb cera, per tal que al fer el motlle no quedi enganxat al model, i un cop posada la cera ja podrem cobrir la superficie del model amb gel coat de color blanc:





Posteriorment cobrirem el gel coat blanc amb fibra de vidre (FV).... per donar resistència al motlle.
Fem primer una meitat, quan estigui endurida retirarem el separador de contraxapat que hem posat inicialment, i procedirem a fer l'altra meitat amb gel coat + FV usant la 1ª meitat del motlle ja feta, i així serà com obtindrem dues meitats de motlle, i de color negre el model que ja podrem llençar:


A continuació tornarem a posar cera a la superficie interna dels 2 motlles, i ho recobrirem amb FV. Nosaltres vàrem fer per aquest ordre: 1 capa de MAT + 2 de biaxial 600 g/m2 + 1 MAT + 2 biaxial 600 g/m2 + 1 MAT.




L'endemà, un cop endurit, ja podem polir les puntes o extrems sobrants amb la radial o la rotorbital, i ajuntem les dues meitats amb serjants, i passarem a emfibrar amb MAT des de l'interior la linia del centre per tal que quedin unides les dues meitats:




Finalment, un cop endurit ja podem separar la peça resultant del motlle i ja tindrem la part externa del Skeg feta:


Continuarem ja per acabar sodant els 6 perns M10 A4 amb una vareta d'inox també de 10 mm diàmetre, i omplirem l'skeg amb colada de resina amb els perns ben centrats.


 


Comentaris