8. PANELANDO VOY, PANELANDO VENGO!

 Aquesta fase de la construcció diria que de moment ha estat la més orgàsmica de totes, ja que es culmina el tancament de lo que serà el casc, i finalment es veu la forma final que tindrà!

A principis d'agost he canviat de lloc, i he pogut portar el barco al Moll Grec, a Castelló d'Empúries, on en Joel m'acull a la seva drassana per poder continuar la construcció del barco. 

Haig de dir que em sento profundament agraït per aquesta oportunitat, pel canvi de lloc, millors instal.lacions, disponibilitat de totes les eines necessaries, i sobretot l'ajuda i acompanyament de'n Joel en la continuació del projecte. 

En Joel és un navegant que ha fet regates d'altura, ha participat en un parell d'edicions de la Mini Transat, és fuster de formació, ha construit barcos de fusta i de fibra (Minis 6.50 inclosos), i té una dilatada experiència en el món de navegació i de la vela, o sigui que per mi ha estat un regal dels àngels! Gràcies Joel!

Seguim.... 

Primer es tracta de polir els largueros i marcs per tal d'aconseguir els plans on aniran cargolats els diferents panels de contraxapat marí. Jo vaig usar principalment la radial amb paper de lija del 60, i la polidora de banda, i en menys mesura el ribot elèctric, que cal anar amb molta cura perquè pot ser molt agressiu.

Un cop ja s'ha polit, comencem a panelar, inicialment el plà més inferior (està boca avall, seria el plà que va fins la regala), després es col.loca la part superior (en aquesta part, que correspon a la base del barco on anirà l'orsa, hi van dues capes de contraxapat de 10 mm cadascuna), i finalment es panela la part d'entremig de les dues: 





     Sens dubte la part de proa, dels panels del mig, és lo més complicat de fer, ja que el plà queda                 pràcticament vertical, i en les fotos següents es veu la gran torsió que ha de fer el contraxapat a             mesura que s'acosta a la roda de proa.
 



Amb l'ajuda de "cinches" es van acomodant al seu lloc: 









        I finalment es col.loca la segona capa de la part superior, aquest cop amb cola de poliuretà                    impermeable, que agafa volum ocupant tots els espais buits: 




I.... FINITO !!!

Comentaris

  1. por favor, ¿podría ponerse en contacto conmigo? Me gustaría saber una fuente de madera contrachapada.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada