10. LAMINACIÓ DEL CASC AMB FIBRA DE VIDRE

                                


M'he sentit sastre per un dia!

Un cop més estem davant d'un altre pas fonamental dins el procés de construcció, després de fer els preparatius amb la polidora,  posats els reforços... ara procedirem a recobrir la resta del casc amb la fibra de vidre (FV) recomenada de 1000 g/m2. 

Nosaltres hem optat per fer pedaços transversals de 120 cm aprox (amplada del rotllo de la fibra) i els hem posat des de la regala fins a la cruija, sobrepassant-la uns 10 cm per t'al que es sobreposin les dues bandes i reforçant així la linia mitja o cruija, que és on hi anirà fixada l'orsa i el skeg.

En aquest cas he comptat amb l'ajuda inestimable de'n Pere i en Pau, GRÀCIES!!

Val a dir que acostumat a treballar sol, he agraït moltíssim disposar de 4 mans més, la dinàmica de treball canvia completament, i ja no només per l'ajuda física, sinó també per l'acompanyament moral i emocional!

Vàrem poder laminar quasi tot el casc (excepte la proa que ho vaig fer jo l'endemà) en 1 matí i una tarda de feina.

Primer vàrem dibuixar la  linia de cujia al pantoc per tindre una referencia, i vàrem mesurar i retallar els pedaços de FV que necessitariem en cada part: 



Un cop retallats els diferents trossos, ja ens vam posar mans a l'obra (6 mans!) impregnant primer amb resina Epoxi la fusta, col.locant seguidament la FV a sobre i impregnant així de nou fins que quedés transparent i sense bombolles d'aire, ajudant-nos amb els rodets metàlics. 

Per acabar es col.loca el peel-ply a sobre passant de nou el rodet per tal que quedi també sense bombolles d'aire. 




L'endemà, un cop seca la resina, ja vaig poder retirar el peel-ply, deixant-lo ja pràcticament llest per colocar la massilla, sense necessitat de passar la polidora, només per llocs concrets on calia rebaixar la FV a les juntes: 







        GRÀCIES EQUIPO!



Comentaris

  1. please can you contact me? I am looking for a plywood supplier for my globe 5.80

    please can you contact me I am looking for a plywood supplier for my globe 5.80

    ResponElimina
  2. Hi there! Where are you from? You are just looking for plywood or you need the whole classglobe 580 kit??

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada