13. FILATEJANT LES JUNTES I FENT INTERIOR


La primera feina després de donar-li la volta, és la de filatejar tots els cantos o juntes de l'interior del barco amb resina epoxi + microesferes, i la millor forma per fer-ho ha estat tal com ha fet l'Igor Carretero del "Marinero de mierda", amb una bosseta de plàstic tipus "bolsa pastelera", omplint-la de resina i fent un foradet a un dels anlges inferiors de la bolsa, per on sortirà la resina al apretar, i passant un depresor de fusta, de metge, per donar-li la forma adecuada.


Lo següent va ser fer el marc S i colocar-lo, i la veritat és que va ser més fàcil del que pensava. El fet de tindre el casc fet, ajuda de referencia alhora de construir el marc S, ja que als plànols i havia alguna cota que faltava.. Important tindre en compte haver posat el llistonet inferior del marc S quan s'estan colocant els marcs a la cuna, ja que sinó després no es podrà posar.


Decideixo continuar amb amb la banyera, que seguint els plànols no té gaire dificultat: 





Aprofito també, tal com han fet altres constructors, per fer una petita estanteria que es podrà accedir des de l'interior del barco, serà un lloc sec o deixar-hi coses: 



En aquesta fot es veu com faig un suport per enganxar-hi el mamparo vertical de la banyera:


Un dels temes a decidir era si fer algun registre a la banyera per poder guardar-hi coses i sobretot per poder accedir a la part inferior del terra i seients de la banyera, o bé fer un registre amb tapa al marc A per poder accedir-hi des de l'interior, des de les lliteres.
Jo finalment, aconsellat pel Joel decideixo no fer cap forat a la banyera, cap registre extern, per tal que no es filtri aigua.. i opto per fer el registre al marc A. 
Aquesta foto és vist des de l'nterior:



Un cop acabat, i abans de tapar la banyera amb el contraxapat, ho pinto amb imprimació seguit d'una capa de pintura:





Aquestes tapes son pels registres que faig als marcs A, i les més llargues les faig per si deixo material a sota la banyera (brossa, defenses..) que no es caiguin cap al mig, i es quedin en un sol costat:


Un cop fet això, ja procedeixo a tapar la banyera. Cal tindre en compte que encara no he finalitzat el skeg i hauré d'accedir al pantok de popa per dins, per enroscar els perns, però en el meu cas decideixo tancar i accedir-hi quan ho necessiti des de els registres que he fet al marc A:



Al fer l'interior ja ens trobem amb més flexibilitat per decidir quina estructura construir, quina distribució, etc.... Reconec que això fa que construir l'interior sigui força més creatiu i distret.

Decideixo continuar amb el cuarto de proa, i aquí també hem de decidir quina distribució i registres fer. Finalment opto per el mamparo petit per la crash box, tot i que després l'allargaré fins al marc E.
Tirant cap a popa hi posaré 2 mamaparos més, un que serà del marc D, i un altre entre el del marc D i el del marc E. En total doncs hi haurà 3 compartiments per darrera de la crash box (o entre el marc E i el D').



Hi poso 2 llistons de pi laterals per ajudar a subjectar el mamparo, i faré 3 tapes cèntriques:








Omplint la crash box amb porexpan abans de tapar-la:


Seguiré amb la part més laboriosa i entretinguda, però també la part més creativa i diria que divertida, l'interior de la cabina, amb les lliteres, els mamparos laterals que finalment opto per fer, la cuineta i la taula de cartes.
Els mamparos de distribució de la llitera faig el 1er que correspon al del marc C, i que el faig reforçat amb 2 contraxapats de 8mm perque serà la paret lateral de la cuina. Decidim fer un espai per les bateries, bilateral, a la part més de proa de les lliteres, colocant un segons mamaparo de contraxapat 8mm, i finalment entre el marc B i el S un 3er mamparo que dona lloc a 2 compartiments més o menys simetrics per darrera del compartiment de les bateries:













Segueixo amb la cuina, hi deixaré un espai per la cuineta basculant de gas o alcohol (la que surt als plànols està actualment descatalogada), i dos compatiments per guardar-hi menjar. A la part inferior un registre a cada costat de forma simètrica:




La taula de cartes, faré també el registre inferior, un calaix per guardar-hi cartes de navegació, etc.., un compartiment de poca profunditat amb tapa superior, i el panell vertical per tot el tema electrònic:











Per acabar decideixo posar-hi també els mamparos laterals a les lliteres, tal com ha fet en Don:




Seguidament vaig estar preparant la coberta, posant els baos, preparant els mamaparos de contraxapat per fer la coberta, etc.. i abans de tancar la coberta em dedico a pintar l'interior.
Començo amb una primera capa d'imprimació, seguit de massilla de carrossé allí on hi veia irregularitats, que són moltes! 
Després una segona capa d'imprimació, seguit de més arreglos amb massila allí on calgui, i i anar arreglant petits detalls, massilla, polint, massilla, polint... Finalment decideixo donar-ho per bó, tot i que al igual que el casc, em podria passar setmanes veient irregularitats i imperfeccions i no acabaria mai.
Poso una primera capa de pintura blanca abans de tancar la coberta.
Faltarà una segona i última capa de pintura quan acabi de fer la coberta i instalacions interiors..





Comentaris